49118135132_8ce3c0980a_o

Torna la Fira de les Bruixes

Enguany viurem una Fira de les Bruixes una mica més especial que de costum. La situació actual de pandèmia a causa de la COVID-19 ens ha fet pensar de valent i dissenyar una programació interessant i molt variada, pensada per a tots els públics i, sobretot, que permeti gaudir de la Fira amb totes les garanties sanitàries. Tot i l’aixecament de la majoria de restriccions en la celebració d’actes culturals, hem volgut preservar el nou format per tal de garantir la major comoditat i seguretat de les persones assistents respecte la situació actual.

Els dos eixos principals de la Fira de les Bruixes estaran situats en llocs diferents per tal de poder assegurar el màxim d’aforament possible respectant les distàncies:

Espai Fira

Pels carrers del nucli antic del poble. Tot i que ja s’han aixecat les restriccions d’aforaments en actes culturals, vetllarem els accessos per tal d’evitar aglomeracions. Es recomana l’ús de mascareta durant tot el recorregut.

Espai Actuacions

Al camp del C. Països Catalans. Caldrà reservar entrades per cadascuna de les sessions (amb la reserva d’entrades es garanteix un seient per cada persona que hagi fet la reserva). L’ús de mascareta serà obligatori en aquest espai.

Les activitats de la fira d’enguany començaran uns dies abans, perquè tenim molta “7 de bruixes”. Per poder assistir a totes aquestes activitats complementàries, també caldrà reservar localitats. «Amb ulls de bruixa» de Lídia Clua, visita guiada a la Casa del Consell i Jurats del Lluçanès a càrrec del Dr. Joan Yeguas, conferència «La cacera de bruixes a Catalunya: el cas del Lluçanès» a càrrec de Pau Castell, concert de «Marcel Casellas i la Cobla dels Sons Essencials» que interpretaran un repertori esporogen i la música dels balls de la Fira de les Bruixes (amb actuació de les dansaires del Samaniat), «Bruixinel·lis» (castellet de titelles de guant)

El 31 d’octubre, l’Associació Cultural Q-Fois també tornarà a sorprendre’ns amb la 21a. FES-TA BRUIXA, també amb un nou format. Per accedir al recinte, cal comprar entrades anticipades (10€). Amb la presentació del calendari «Bruixes i Lluçanès» del col·lectiu feminista La Fetillera, presentació del llibre «Dones al marge. Bruixes i altres històries d’estigma i oblit» d’Ivet Eroles Palacios, concert de Mireia Vives & Borja Penalba, espectacle Taräb de Fun Dan Mondays i final de festa amb DJ Rutxo.

El dia 1 de novembre, durant tot el dia, els carrers del nucli antic s’ompliran de parades artesanes, comerços locals i tavernes, es podran visitar dues exposicions fotogràfiques i, només al matí, hi haurà la 7a. trobada d’intercanvi de plaques de cava, on també es podrà comprar el cava de la Fira de les Bruixes, elaborat pel Celler Artium d’Artés.

Les actuacions teatrals es repartiran en 4 sessions diferents (a les 11.00 h, 13.00 h, 16.00 h i 18.00 h). «Saraus de les petites bruixes», «Tirotitaina», «Bruixes de llegenda», «Els comediants», «La sardana dels aprenents de bruixot», «El Ball del Samaniat» i l’escena principal de la fira d’enguany, interpretada per 9 actrius: «Les Vigatanes». Al costat de l’Espai Actuacions hi haurà una zona de food trucks amb una oferta variada de menjars (tamb é amb opció vegana), per tal de reforçar les tres tavernes repartides a l’Espai Fira.

Les sessions de les actuacions teatrals i de dansa del dia 1 de novembre també seran retransmeses en directe a través del canal de Youtube de la Fira de les Bruixes (accessible també des de la pàgina web). La connexió a la fibra òptica serà facilitada gratuïtament per Goufone, l’operadora catalana de telecomunicacions i energia verda, que ha volgut mostrar el seu suport a la Fira aportant aquest punt d’Internet a través de la seva pròpia xarxa de fibra òptica. D’aquesta manera, totes les persones podran gaudir de les activitats de la fira sense necessitat de desplaçar-se a la localitat si no els és possible.

Aquest patrocini tecnològic és una acció de Goufone de compromís amb el territori. Per a l’empresa, el vincle amb entitats, associacions i esdeveniments forma part del seu ADN com a empresa de proximitat i 100% de km 0. 

Esperem que us agradi tot el que hem preparat aquest any perquè tothom pugui gaudir d’una Fira de les Bruixes ben especial. Tant de bo l’any vinent puguem tornar a omplir els carrers i les places del poble amb les parades i les actuacions teatrals, aquesta vegada amb el seu format tradicional.