logo-qfois

LLOC: C. Països Catalans – HORA: A partir de les 18.00h – PREU: Entrada única 10€

* Hi haurà zona de restauració (entrada lliure) amb food trucks i begudes

PROGRAMACIÓ

18.00 h - PRESENTACIONS

CALENDARI DE LA FETILLERA

“Bruixes i Lluçanès”

La Fetillera és el col·lectiu feminista del Lluçanès.
Al llarg de la història, el feminisme ha lluitat per la igualitat entre gèneres. Des de l’escolarització de la dona fins aconseguir el vot femení. Tot i així, encara queda molt camí per recórrer.
Per això, un grup de dones hem creat La Fetillera – Col·lectiu feminista del Lluçanès amb l’objectiu de tenir un paper important en aquesta lluita dins el nostre territori i donar a conèixer la importància del moviment.
Arran de la forta tradició de bruixeria que hi ha al Lluçanès, el col·lectiu ha volgut reivindicar la figura d’aquestes dones que en el seu moment van suposar la ruptura amb estereotips establerts.

*Durant la FES-TA BRUIXA es podran adquirir els calendaris

logo-fetillera

DONES AL MARGE. Bruixes i altres històries d’estigma i oblit

Llibre d’Ivet Eroles Palacios amb il·lustracions de Maria Anaïs Miranda Solé

Dones del món rural, estigmatitzades al llarg de la història, relegades a l’ombra. Unes, perseguides per bruixes; altres, amb un paper singular dins la seva comunitat. Dones sàvies, diferents, rebels: trementinaires, pastores, represaliades a la guerra, lluitadores antifeixistes, defensores de pobles amenaçats pels pantans, padrines, mares que acompanyen els fills en el trànsit de gènere… Catorze protagonistes de l’experiència històrica de l’estigma que avui en dia encara pesa sobre les dones.

En un diàleg entre la prosa poètica i la il·lustració, el llibre s’expressa des dels marges, des d’un món rural que vol unes mans que el cuidin, que treballin en benefici i equilibri dels éssers que l’habiten. Mans que aturin la sagnant despoblació, la desaparició de pràctiques i oficis i l’oblit de la nostra genealogia, que es tradueix en una història buidada. Anar als marges és una acció reivindicativa de cura i estima pel territori i la diversitat que l’habita.

*Durant la FES-TA BRUIXA es podrà comprar el llibre

19.30 h - CONCERT

vives-penalba-logo

MIREIA VIVES & BORJA PENABLA

“Cançons de fer camí”

Mireia Vives i Borja Penalba fan un viatge pels camins que junts han trepitjat al llarg dels últims 5 anys, i ens ho mostren en forma de cançons, amb la peculiar coherència de les pròpies contradiccions, amb la passió de qui estima la terra, amb la ràbia de qui veu llibertats empresonades, o amb l’estima per l’univers poètic de Montserrat Roig, Joanjo Garcia, Maria Mercè Marçal, David Caño, Salvat-Papasseit, Roc Casagran, Bob Dylan o Leonard Cohen.
Eclèctics i heterogenis, pinten l’escenari amb notes de folk, cançó d’autor, pop-rock, cabaret gamberro o cobla republicana i feminista. És així com Mireia&Borja veuen i entenen el món, amb cançons que els colpegen i doten de sentit el què els envolta.
Això sí, dins de tanta varietat el duet té un objectiu clar: Compartir el seu camí amb tu.

2019 Premi Carles Santos a millor disc de cancó d’autor.
2020 Premi Enderrock de la crítica a Millor disc de cancó.
2020 Premi Ovidi Montllor al Millor diisc de cançó d’autor.

21.30 h - ESPECTACLE

fundan-logo

FUN DAN MONDAYS

“Tärab”

Tarab és l’extasi que ens produeix la música; una catarsi de plaer als sentits, plaer al cor i plaer a la ment. Amb una força que és capaç de remoure’ns les entranyes, la música és el fil conductor de l’espectacle, una música original de la Cia Fun Dan Mondays que s’interpreta completament en directe i que els personatges fan servir per emocionar-se i per emocionar, per comunicar-se entre ells i amb el públic.
En aquest espectacle multidisciplinari, el so de la percussió es combina amb sons electrònics i de vent, equilibris acrobàtics, claqué, veus cantades, percussió corporal i dansa, tot al voltant d’una estructura de bidons amb què els personatges interactuen constantment. Tots ho fan de forma dinàmica sota les indicacions del director, que improvisa al moment aquelles combinacions de sons i moviments més escaients per les vibracions de l’ambient.
Et convidem a deixar-te endur pels personatges, a deixar-te atrapar pels contrastos de moments introspectius i escenes trepidants i a sentir amb nosaltres aquesta sensació extasiant que experimentem quan fem un viatge dins la música.

Fun Dan Mondays és una companyia artística dirigida per Dan Arisa que pretén apel·lar al públic a través de la música i les arts escèniques. Tots els espectacles de la companyia tenen com a base la nostra música original i 100% en directe.

Tot seguit - MÚSICA I (RE)TROBADES AMB

rutxo-logo

DJ RUTXO

Aquest xicot, de Santa Maria d’Oló, juga a casa 😉

Resident de les sales “El Sielu” de Manresa i “La Cabra” de Vic. Festes majors, revetlles, casaments, vetllades més íntimes… I és que al Rutxo no se li escapa cap mena d’esdeveniment! Bateria de naixement porta la música dins seu des dels primers batecs. Polivalent i compromès, repassa llistats de temes que toquen la fibra constantment. El 2020 va participar en la cloenda del 3r Fuerteventura Reggae Festival (Canàries), i és que, fa moure esquelets per allà on passa, sense prémer pausa, del primer minut a l’últim.

* Situat a la zona de barres i food trucks (entrada lliure)